Skip til primært indhold

Neurofysiologisk Ambulatorium

Læs mere herunder

Vi varetager undersøgelser til belysning af sygdomme i hjerne, rygmarv, nerver og visse muskler. Undersøgelserne udføres på patienter i alle aldre, langt de feste at undersøgelserne udføres ambulant, men nogle udføres også på indlagte og akutte pateinter.

Henvisning

Du kan blive henvist til os fra din praktiserende læge og speciallæger. Derudover kan du blive henvist, hvis du er indlagt eller er tilknyttet et andet ambulatorium. Når vi har modtaget en henvisning fra din læge, foretager vi en visitation. Her vurderer en læge eller neurofysiologiassistent henvisningen og beslutter hvilken type undersøgelse, der skal foretages, samt hvordan den prioriteres i forhold til andre patienter.

Ventetid

Ventetiden kan variere og afhænger af hvilken type undersøgelse, du skal have foretaget. Hvis vi ikke kan give dig et indkaldelsesbrev med dato for undersøgelsen senest 8-10 dage efter, at vi har modtaget din henvisning, vil du i stedet modtage et kvitteringsbrev. Heri står der, hvornår vi har modtaget henvisningen, henvisende læges navn, samt hvornår du kan forvente at modtage et indkaldelsesbrev.

Svar på undersøgelser

Du kan som regel ikke få svar umiddelbart efter undersøgelsen. Hvis du er henvist fra din egen læge eller specialelæge, sendes svaret på undersøgelsen hertil. Du skal derfor kontakte den læge, der har henvist dig, for at få resultatet af undersøgelsen. Svartiden er normalt 14 dage. Hvis du er henvist fra et af sygehusets ambulatorier, vil du modtage en indkaldelse til en samtale på ambulatoriet efter undersøgelsen. Hvis du allerede har en aftale i ambulatoriet, vil du få svaret til den samtale.

Du kan blive henvist til os, hvis du har symptomer på bl.a. epilepsi, nervebetændelse, afklemning af nerver, søvnforstyrrelser, dissemineret sklerose samt hovedpine.

De undersøgelser, vi foretager, kaldes neurofysiologiske undersøgelser. Det er målinger af de elektriske signaler (elektrodiagnostiske målemetoder), som dannes fra nervesystemet og muskulaturen. Undersøgelserne bidrager til at diagnosticere sygdomme, følge udviklingen af sygdomstilstande samt vurdere resultatet af behandlinger. I ambulatoriet foretages årligt omkring 1500 diagnostiske undersøgelser.

Neurofysiologisk Ambulatorium

Haraldsgade 7
6700 Esbjerg
Bygning H, indgang 1, stuen

Telefonisk kontakt:

Du kan ringe til os på tlf. 7918 2277

Vi kan træffes alle hverdage mellem kl. 8-11 og 13-14.

APPFWU02V