Skip til primært indhold

Hjertesvigtklinik

Hjertesvigtklinikken er en klinik i Afdelingen for Hjertesygdomme på Esbjerg og Grindsted Sygehus i Esbjerg.

Klinikken er baseret på et tværfagligt samarbejde mellem specialiserede hjertesygeplejersker og hjertelæger. Vi arbejder derudover tæt sammen med bl.a. fysioterapeut, diætist, egen læge og ved behov med hjemmesygeplejerske. Hjertesvigtklinikken er et tilbud til patienter med nedsat pumpefunktion, såkaldt hjertesvigt. Vores primære mål er at sikre en optimal udredning, behandling og pleje til patienten samt individuel patientundervisning.

Vores mål er gennem et veldefineret og struktureret forløb at have fokus på det gode patientforløb tilpasset den enkelte patient med så god livskvalitet som muligt. Dette sker igennem et tæt tværfagligt samarbejde.

Vi tilbyder

  • Tæt opfølgning med faste kontaktpersoner, hvor vi sætter fokus på samarbejdet med dig.
  • Viden om sygdommen hjertesvigt og symptomer på sygdommen.
  • Viden om din medicin.
  • Viden om, hvordan du reagerer hensigtsmæssigt på forværring af hjertesymptomer.

Hvis du er i et forløb i Hjertesvigtklinikken kan du træffe en specialsygeplejerske i Hjertesvigt telefonisk dagligt på hverdage mellem kl. 11.30 -12.30. Hvis telefontiden undtagelsesvist er lukket, vil en telefonsvarer give dig besked. På dage med mange opkald kan det være svært at komme igennem og her anbefaler vi, at du kontakter sekretæren i stedet, hvis du har brug for at tale med os samme dag.

Diagnosen hjertesvigt stilles på baggrund af symptomer og en ultralydsscanning af hjertet. En såkaldt ekkokardiografi. De fleste patienter henvises derfor til Hjertesvigtklinikken i forbindelse med deres besøg i Hjertemedicinsk Ambulatorium eller efter indlæggelse på Hjertesygdomme sengeafsnit eller akutmodtagelsen. Det er derudover muligt at blive henvist direkte til klinikken igennem egen læge, eller andre sygehusafdelinger, såfremt hjertesvigtdiagnosen allerede er stillet.

Forud for dit første besøg i Hjertesvigtklinikken vil du modtage et indkaldelsesbrev. Hvis du har spørgsmål til det, der står i brevet er du meget velkommen til at kontakte os. Ved dine besøg i Hjertesvigtsklinikken bedes du medbringe:

  • Ved dine besøg i Hjertesvigtsklinikken bedes du medbringe en liste over den medicin du tager
  • Du er velkommen til at tage nærmeste pårørende med
  • Hvis du har spørgsmål anbefaler vi, at du skriver det ned på et stykke papir og medbringer det til konsultationen.

Hjertesvigtklinikken

Esbjerg og Grindsted Sygehus
Finsensgade 35
6700 Esbjerg
Hjertesygdomme sengeafsnit

Telefon

Til sekretær: 7918 2695
Til sygeplejerske: 7918 3111

APPFWU01V