Skip til primært indhold

Ph.d.-kursus: Hjertekarsygdom og den hæmostatiske balance

Enheden for Tromboseforskning, Institut for Regional Sundhedsforskning - Sydvestjysk Sygehus, Syddansk Universitet, afholder sjette ph.d.-kursus om hæmostase og hjertekarsygdom.

Kurset afholdes på Danhostel Esbjerg tirsdag den 15. – torsdag den 17. marts 2022. Vandrehjemmet, der er smukt beliggende nær Esbjergs skov -og parkområder, tilbyder enkeltværelse med morgenmad og linnedpakke/håndklæde til 700 kr. pr nat.

Om kurset

  • Lektor Else Marie Bladbjerg og lektor Johannes J. Sidelmann

Med baggrund i en basal gennemgang af hjertekarsygdommenes epidemiologi undervises i de hæmostatiske aspekter af hjertekarsygdom. Hovedvægten lægges på de biokemiske processer, der regulerer koagulationssystemet og det fibrinolytiske system, herunder hvordan gener og miljø kan forstyrre den hæmostatiske balance og øge risikoen for trombosesygdomme.

Der undervises i trombosesygdommenes patofysiologi og i de biokemiske metoder, der anvendes ved diagnosticering, monitorering og behandling af trombosesygdomme. Deltagerne får desuden indsigt i antitrombotisk behandling af hjertekarsygdomme, herunder blødningskomplikationer og trombolysebehandling.

  • Kurset er gratis for ph.d.-studerende ved danske universiteter. Andre skal betale kursusafgiften på kr. 5.357.
  • 2.4      
APPFWU01V