Skip til primært indhold

Hvad behandler vi?

Læs mere herunder

Hvad er Hortons Hovedpine?

Hortons hovedpine, også kaldet klyngehovedpine eller cluster headache, er en meget smertefuld og relativt sjælden form for hovedpine. Den rammer 4 gange så mange mænd som kvinder og starter oftest i 20-40-års alderen. Hortons hovedpine kan dog også ses hos børn.

Hvad er medicinoverforbrugshovedpine?

Medicinoverforbrugshovedpine kan opstå, hvis man tager for mange smertestillende piller igennem en periode på mindst 3 måneder. Der kan være mange årsager til, at man udvikler et overforbrug af smertestillende medicin, f.eks. at ens hovedpine er blevet værre i en presset periode, og man derfor kommer til at skrue op for sit medicinforbrug.

Om migræne

Årsagen til migræne er ikke fastslået med sikkerhed. Migræne kan provokeres af mange forskellige faktorer, og betydningen af de enkelte faktorer varierer meget fra person til person. De hyppigste årsager er alkohol, stress og hormonelle svingninger. Under et migrænefald sker der en kemisk forstyrrelse i visse områder af hjernen. Det fører til en udvidelse af blodkar i hjernen og frigivelse af smertefremkaldende stoffer omkring blodkarrene. Det er denne udvidelse og frigivelsen af de smertefremkaldende stoffer, der fremkalder migrænehovedpinen. Migræne er en hyppig lidelse. Ca. 500.000 danskere er ramt af migræne.

Patientinformationer

Herunder finder du information om behandlingsmuligheder for spændingshovedpine

Hvad er trigeminusneuralgi?

Trigeminusneuralgi (TN) er betegnelsen for jagende smerter i en eller flere af de tre grene fra ansigtets følenerve (nervus trigeminus).

Hvordan viser smerterne sig?

Smerterne er meget voldsomme og sidder i enten venstre eller højre side og de varer typisk i få sekunder. Der kan forekomme talrige anfald på en dag. Imellem anfaldene kan der være en murrende baggrundssmerte. Trigeminusneuralgi er betegnelsen for jagende smerter i en eller flere af de tre grene fra ansigtets følenerve.

APPFWU01V