Skip til primært indhold

Kæbekirurgisk Afdeling

Læs mere herunder

Kæbekirurgisk Afdeling består af ambulatorium, røntgenenhed, operationsafsnit og et 3D laboratorium i stueetagen. Dertil kommer vores forskningsenhed, der er tilknyttet Syddansk Universitet. Vores sengeafdeling ligger på 3. sal.

Vi undersøger og behandler sygdomme og skader i mundhule og kæber som ikke kan udføres hos egen tandlæge, specialtandlæge eller skoletandlæge.

Kæbekirurgisk Afdeling består af:

  • Ambulatorium
  • Operationsafsnit
  • Røntgenenhed
  • 3D laboratorium
  • Forskningsenhed
  • Sengeafsnit

Fejlstilling af kæberne/tænder (vækstforstyrrelser af kæberne)

Fejlstilling af kæberne (ekstremt overbid, underbid, dybt bid, åbent bid, skævhed) behandles med tandretning og kirurgisk korrektion. Du kan henvises til en undersøgelse på Kæbekirurgisk Afdeling af din tandlæge/skoletandlæge eller specialtandlæge.

Manglende kæbeknogle

Manglende kæbeknogle kan erstattes ved transplantation af egen knogle og følges op med  indsættelse af implantater. Efterfølgende tandbehandling foretages hos egen tandlæge.

Kæbe- og ansigtsbrud

Brud på kæberne behandles på Kæbekirurgik Afdeling efter henvisning fra skadestuerne eller egen tandlæge/læge. Der er oftest tale om kirurgisk behandling i fuld bedøvelse under indlæggelse.

Kæbeledsproblemer

Den indledende undersøgelse og behandling sker hos din egen tandlæge med smertestillende medicin, gabeøvelser og evt. med fremstilling af en bidskinne. I tilfælde af vedvarende smerter og nedsat gabeevne er der mulighed for henvisning til Kæbekirurgisk Afdeling.

Godartede tand-, mund- og kæbesygdomme

Godartede tumorer og cyster, som ikke kan behandles ved egen tandlæge/specialtandlæge henvises til Kæbekirurgisk Afdeling.

Betændelse (infektion) i tænder/kæber

Betændelse behandles af din egen tandlæge. I nogle tilfælde er betændelsen så omfattende, at det kræver henvisning til Kæbekirurgisk Afdeling.

Mundslimhindelidelser

Har du forandringer i mundslimhinden, som din egen tandlæge er i tvivl om, kan du henvises til Kæbekirurgisk Afdeling med henblik på nærmere undersøgelse.

Tandkirurgi

De fleste tandkirurgiske indgreb (fx. fjernelse af visdomstænder og rodspidsoperationer) behandles hos din egen tandlæge eller privat specialtandlægepraksis. Kun i ganske særlige tilfælde udføres dette på Kæbekirurgisk Afdeling.

Tandimplantater

Der foretages kun indsættelse af tandimplantater på Kæbekirurgisk Afdeling i forbindelse med større erstatninger af kæbeknogle.

Manglende tandanlæg

Din tandlæge skal henvise til undersøgelse og behandling i Regionstandplejen. Ved behov for større kirurgiske indgreb, foretages dette på Kæbekirurgisk Afdeling.

På Sengeafsnit D2 indlægges patienter med Kæbekirurgiske sygdomme

Du bliver indlagt på Sengeafsnit D2 efter:

  • Større operationer
  • Evt. efter mindre operationer
  • I forbindelse med observation og udredning
  • Du bliver passet af plejepersonalet på Sengeafsnit D2. Overtandlægerne er ansvarlige for din behandling/observation.

Stuegang foregår i Kæbekirurgisk Ambulatorium.

Kontakt

Personalet på Sengeafsnit D2 telefon 7918 2153. 

APPFWU01V