Skip til primært indhold

Skadestue, Esbjerg

Ring 70110707 inden du møder op på Skadestuen eller Skadeklinikken.

Hvis du kommer til skade og har brug for behandling, skal du ringe til regionens Læge- og Skadevagt på nummeret 70110707, inden du møder op på Skadestuen (Esbjerg) eller Skadeklinikken (Grindsted).

Det er vigtigt at understrege, at den tid du får er en vejledende tid. Behandlingsrækkefølgen prioriteres altid efter hvor stort behov der er for hurtig hjælp.

Telefonen er bemandet med erfarne og specialuddannede sygeplejersker og læger, som hjælper dig med råd og vejledning – døgnet rundt. Du kan også kontakte egen læge på hverdage mellem kl. 8 og 16 for at få behandlet skader.

Skadestuen behandler personer, der er kommet alvorligt og akut til skade. Det kan være skader lige fra sår, forvridninger, knoglebrud, til svært tilskadekomne. Desuden behandler vi forskellige medicinske lidelser som eksempelvis vejrtrækningsbesvær, kramper, forgiftninger, hjerteproblemer. 

Skadestuen har desuden beredskabsfunktion i tilfælde af store ulykker eller katastrofer.

Ved ankomst til Skadestuen skal du henvende dig ved lægesekretæren. Her vil du blive skrevet op og efterfølgende bedt om at, tage plads i venteværelset,  indtil du bliver kaldt ind til undersøgelse og behandling. 

Behandlingsrækkefølgen prioriteres, efter hvor stort behov, der er for hurtigt hjælp. Skadestuen behandler altså ikke nødvendigvis patienterne i den rækkefølge, de er ankommet eller har tid.

I Region Syddanmark registreres løbende opdateret ventetider på skadestuer/skadekliniker. Det er et øjebliksbillede, der kan ændre sig i tilfælde af større ulykker.

Vi prioriterer løbende behandlingsrækkefølgen efter skadens karakter, så patienter med størst behov bliver behandlet først. Derfor kan ventetiden være af forskellig længde.

I venteværelset er der gratis kaffe, te og vand under ventetiden. Der er også en automat, hvor du kan købe sodavand, slik og chokolade i forhallen.

Al rygning skal foregå udenfor. 

APPFWU01V