Skip til primært indhold

Sengeafsnit D5

Læs mere herunder

I Urinvejskirurgisk Sengeafsnit varetager vi udredning, behandling og kontrol af sygdomme i nyrer, urinveje samt i de mandlige kønsorganer. Du vil møde plejepersonale og læger med ekspertise inden for pleje og behandling af urinvejskirurgiske sygdomme. Du kan på nedenstående link finde oplysninger, der kan være nyttige for dig under din indlæggelse.

Målet for Sengeafsnit D5 er, at sikre høj kvalitet og kontinuitet i behandlings- og plejeforløb for patienter og pårørende. Derfor ønsker vi, at du og dine pårørende skal opleve sammenhæng i dit forløb, hvor vi tilstræber, at du vil se læger og plejepersonale, der kender til dit forløb. Vi vil meget gerne, at du har indflydelse på dit forløb i en tryg og tillidsfuld atmosfære.

Afdelingen deltager aktivt i forskning, så du kan opleve, at blive spurgt om du vil deltage.

Du finder Sengeafsnit D5 i Bygning D på 5.sal. Her er der indlagt patienter i følgende afsnit:

Patientstuerne

Afsnittet har 24 enestuer med eget badeværelse og TV. 

Døgnrytme på afsnittet

07.00 – 07.30 Vagtskifte
08.15 – 08.45 Morgenmad
11.55 – 12.30 Frokost
13.00 – 14.00 Middagshvil
14.00 – 15.00 Eftermiddagskaffe
15.00 – 15.30 Vagtskifte
17.45 – 18.20 Aftenmad
20.00 – 20.30 Aftenskaffe
23.00 – 23.30 Vagtskifte

Måltiderne

Maden serveres fra en serveringsvogn, der kører rundt i afsnittet. Vi opfordrer til, at du selv henter maden fra serveringsvognen og bringer bakken retur.

Du er velkommen til at sidde på ”torvet” eller i et ”åndehul” og nyde maden. På "torvet" er der et patientkøleskab med forskellige snacks og drikkevarer. Der er vandautomat, the og kaffe til patienter og pårørende.

Besøgstid

Fri besøgstid, dog gerne ro mellem kl. 12.00 – 14.00. Du og dine pårørende er velkomne til at opholde jer på ”torvet” eller i ”åndehullerne”.

Telefon

Vi opfordrer til, at én pårørende er kontaktperson og videregiver informationer til øvrige pårørende. Vi henstiller til ikke at ringe i vagtskifte.

Internet

Der er gratis trådløs internetadgang for patienter og pårørende. Du kan komme på internettet fra din computer/ mobiltelefon/ tablet. Du skal vælge netværket ”Gaestenet” og logge ind herfra med dit CPR-nummer.

Medicin

Vi opfordrer til, at du medbringer egen medicin, herunder øjendråber og inhalationsmedicin.

Påklædning/ personlig pleje

Du er meget velkommen til at have eget tøj på under indlæggelsen. Når du går rundt på afsnittet, skal du have eget tøj, sygehusets tøj eller morgenkåbe på. Vi anbefaler, at du medbringer gode sko eller sandaler. Der er badesæbe, vaskeklude og håndklæder til rådighed, men medbring gerne shampoo, tandbørste/tandpasta, børste med mere.

Stuegang

Der er stuegang for patienter, der vurderes at have behov for det. Tidspunktet for stuegang er mellem kl. 8.30 – 15.00. Lægerne, som går stuegang, kaldes til opgaver udenfor afdelingen, og er derfor ikke altid på afdelingen i tidsrummet. Pårørende er velkomne til at deltage i stuegangen.

Værdigenstande

Du har selv ansvar for værdigenstande, smykker og penge. Det samme gælder, hvis du tager radio, tv, mobiltelefon, tablet og bærbar pc med. Der er lås på skuffen i sengebordet, hvor du kan lave din egen 4-cifrede kode.

Rygning

Sygehuset er røgfrit. Det er heller ikke tilladt at bruge e-cigaretter. Vi henviser til rygning udenfor i rygeområdet ud for Bygning B. Du kan få hjælp til rygestop samt substituerende behandling.

Persienner

Persiennerne er centralt regulerede, dvs. de er tilpasset temperatur, sol med mere. Du kan dog regulere dem ved at trykke på knappen på væggen ved døren til stuen.

Udskrivelse

Du kan blive udskrevet både dag og aften - også i weekenden. Vi aftaler udskrivelsen i samarbejde med dig og eventuelt dine pårørende ved stuegangen. Ved mindre kirurgiske indgreb, kan du nogle gange udskrives samme dag eller aften. Ved udskrivelse får du et udskrivningsbrev med de aftaler, der er indgået. Hvis der er behov for kontakt til hjemmeplejen eller andre instanser, hjælper vi med det.

Ved behov for hjælp efter udskrivelsen kan du kontakte sengeafsnittet op til 24 timer efter du er taget hjem. Ved behov for hjælp mere end 24 timer efter udskrivelsen kan du kontakte enten egen læge, vagtlæge eller vores ambulatorium.

APPFWU01V