Skip til primært indhold

Bioanalytiker

Interesseret i at løse gåder på celleniveau?

Bioanalytikerne er typisk detektiverne i Sundhedsvæsenet. De arbejder, blandt andet, med hvilken type infektion du har i maven? Om en specifik behandling virker? Det er bioanalytikerens svar, der hjælper lægen med at stille en diagnose, undersøge om en behandling virker eller følge udviklingen i en kronisk sygdom. Det betyder altså at der er gåder at løse på celleniveau. Bioanalytikeruddannelsen er en mellemlang videregående sundhedsuddannelse på 3½ år.

Der veksles mellem teoretisk uddannelse ved UCSYD og klinisk undervisning på bl.a. Esbjerg og Grindsted Sygehus. På Esbjerg og Grindsted Sygehus modtager vi 12 studerende fra hvert hold med optagelse pr. 1. september.

Klinisk undervisning foregår på følgende 5 laboratoriemedicinske specialer:

  • Klinisk Biokemi
  • Klinisk Immunologi
  • Klinisk Mikrobiologi
  • Patologisk Anatomi
  • Nuklearmedicin.

Uddannelsen afsluttes med et professionsbachelorprojekt, som er et selvvalgt udviklingsarbejde inden for bioanalytiker professionens virksomhedsfelt. Dette projekt udarbejdes på de kliniske uddannelsessteder i samarbejde med vejleder fra UCSYD, Esbjerg. Bioanalytikeruddannelsen giver ret til betegnelsen professionsbachelor i Bioanalytisk diagnostik.

Mange bioanalytikere er beskæftiget på sygehusene med blodprøvetagning og -analysering, bakteriologiske undersøgelser, vævs- og celleundersøgelser samt molekylær biologiske tekniker.

Desuden ansættes bioanalytikere inden for forskning, medicinalindustrien og hos praktiserende læger. Læs mere om uddannelsen på www.UCSYD.dk

Uddannelseskoordinator og Klinisk bioanalytikerunderviser

Merete Primdahl
E-mail: Merete.Primdahl@rsyd.dk
Telefon: 7918 2438

APPFWU02V