Skip til primært indhold

Plastikkirurgi

Velkommen til Plastikkirurgi - under Kirurgisk afdeling - på Esbjerg og Grindsted Sygehus.

Plastikkirurgisk Ambulatorium har til huse på lokaliteter på Esbjerg Sygehus (Bygning E, 1. sal) og Grindsted Sygehus (Indgang 1, Engparken 1). I Plastikkirurgisk Ambulatorium modtager vi patienter til undersøgelse og behandling af hudens kræftsygdomme (modermærkekræft og hudkræft) samt andre godartede hudtumorer. Derudover undersøger og behandler vi patienter til operation med henblik på brystrekonstruktion, operationer for løs hud efter vægttab samt almen plastikkirurgi (operationer i brystet, flyveører, forbrændinger, ar-korrektioner, mm).

Vi modtager patienter efter henvisning til

  • forundersøgelse, udredning og behandling af ovenstående
  • forundersøgelse og udredning før eventuel operation
  • forberedelse til operation
  • kontrolforløb efter behandling eller operation
  • kræftpakkeforløb for modermærkekræft
  • behandlinger i form af små operationer i lokalbedøvelse i ambulatoriet

Et ambulant besøg varer normalt imellem en halv til en hel time. Ved forberedelse til operation kan besøget vare længere tid, da du ud over at tale med lægen og sygeplejersken i ambulatoriet også skal tale med narkoselægen og eventuelt have taget blodprøver. Der kan være ventetid i ambulatoriet, hvilket vi løbende informerer om.

I plastikkirurgisk sengeafsnit modtager vi patienter til forskellige former for indgreb både godartede - og inden for kræftsygdomme. Der udover indlægges patienter til operation med henblik på brystrekonstruktion, operationer for løs hud efter vægttab samt almen plastikkirurgi.

Sengeafsnit D5 ligger i Bygning D på 5. sal. På Sengeafsnit D5 er der indlagt patienter i følgende afsnit:

  • Brystkirurgisk Afsnit
  • Palliativt Afsnit
  • Plastikkirurgisk Afsnit
  • Urinsvejskirurgisk Afsnit

Vi modtager både patienter til planlagt operation og akutte patienter. Vi modtager også patienter med åben indlæggelse døgnet rundt. Patienter med åben indlæggelse bliver indlagt uden forudgående besøg hos egen læge, lægevagt eller Fælles Akut Modtagelse (FAM). 

Patientstuerne

Afsnittet har 24 enestuer med eget badeværelse og TV. 

Døgnrytme på afsnittet

07.00 – 07.30 Vagtskifte
08.15 – 08.45 Morgenmad
11.55 – 12.30 Frokost
13.00 – 14.00 Middagshvil
14.00 – 15.00 Eftermiddagskaffe
15.00 – 15.30 Vagtskifte
17.45 – 18.20 Aftenmad
20.00 – 20.30 Aftenskaffe
23.00 – 23.30 Vagtskifte

Måltiderne

Maden serveres fra en serveringsvogn, der kører rundt i afsnittet. Vi opfordrer til, at du selv henter maden fra serveringsvognen og bringer bakken retur.

Du er velkommen til at sidde på ”torvet” eller i et ”åndehul” og nyde maden. På "torvet" er der et patientkøleskab med forskellige snacks og drikkevarer. Der er vandautomat, the og kaffe til patienter og pårørende.

Besøgstid

Fri besøgstid, dog gerne ro mellem kl. 12.00 – 14.00. Du og dine pårørende er velkomne til at opholde jer på ”torvet” eller i ”åndehullerne”.

Telefon

Vi opfordrer til, at én pårørende er kontaktperson og videregiver informationer til øvrige pårørende. Vi henstiller til ikke at ringe i vagtskifte.

Internet

Der er gratis trådløs internetadgang for patienter og pårørende. Du kan komme på internettet fra din computer/ mobiltelefon/ tablet. Du skal vælge netværket ”Gaestenet” og logge ind herfra med dit CPR-nummer.

Medicin

Vi opfordrer til, at du medbringer egen medicin, herunder øjendråber og inhalationsmedicin.

Påklædning/ personlig pleje

Du er meget velkommen til at have eget tøj på under indlæggelsen. Når du går rundt på afsnittet, skal du have eget tøj, sygehusets tøj eller morgenkåbe på. Vi anbefaler, at du medbringer gode sko eller sandaler. Der er badesæbe, vaskeklude og håndklæder til rådighed, men medbring gerne shampoo, tandbørste/tandpasta, børste med mere.

Stuegang

Der er stuegang for patienter, der vurderes at have behov for det. Tidspunktet for stuegang er mellem kl. 8.30 – 15.00. Lægerne, som går stuegang, kaldes til opgaver udenfor afdelingen, og er derfor ikke altid på afdelingen i tidsrummet. Pårørende er velkomne til at deltage i stuegangen.

Værdigenstande

Du har selv ansvar for værdigenstande, smykker og penge. Det samme gælder, hvis du tager radio, tv, mobiltelefon, tablet og bærbar pc med. Der er lås på skuffen i sengebordet, hvor du kan lave din egen 4-cifrede kode.

Rygning

Sygehuset er røgfrit. Det er heller ikke tilladt at bruge e-cigaretter. Vi henviser til rygning udenfor i rygeområdet ud for Bygning B. Du kan få hjælp til rygestop samt substituerende behandling.

Persienner

Persiennerne er centralt regulerede, dvs. de er tilpasset temperatur, sol med mere. Du kan dog regulere dem ved at trykke på knappen på væggen ved døren til stuen.

Udskrivelse

Du kan blive udskrevet både dag og aften - også i weekenden. Vi aftaler oftest udskrivelsen i samarbejde med dig og eventuelt dine pårørende ved stuegangen. Ved mindre kirurgiske indgreb, kan du nogle gange udskrives samme dag eller aften. Ved udskrivelse får du et udskrivningsbrev med de aftaler, der er indgået. Hvis der er behov for kontakt til hjemmeplejen eller andre instanser, hjælper vi med det.

Ved behov for hjælp efter udskrivelsen kan du kontakte sengeafsnittet op til 24 timer efter du er taget hjem. Ved behov for hjælp mere end 24 timer efter udskrivelsen kan du kontakte enten egen læge, vagtlæge eller vores ambulatorium.

APPFWU02V