Skip til primært indhold

Fra København til Esbjerg for det akutmedicinske speciale

Kandidatstuderende, Martine Mejding Poulsen, skriver sit speciale med forskningsgruppen for akutmedicin på Esbjerg og Grindsted Sygehus.

Martine Mejding Poulsen gør klar til sine patienter i forskningen

En studerende fortæller: Det lå ikke direkte i kortene, at Martine Mejding Poulsen skulle blive en del af forskningsenheden for akutmedicin ved Fælles Akutmodtagelsen på Esbjerg og Grindsted Sygehus. 

Som bosat i København og kandidatstuderende i medicin på SDU i Odense går meget tid allerede med at sidde i tog og pendle til og fra studiet. Men da specialet skulle udformes, så hun alligevel længere mod vest. 

- Jeg drømmer om at specialisere mig inden for akutmedicin, og som en del af det forberedende arbejde med specialet, kom jeg i kontakt med forskningsleder Peter Biesenbach fra Esbjerg og Grindsted Sygehus. Peter indvilgede i at være min vejleder, og på den måde blev jeg en del af forskningen for en stund, fortæller Martine. 

Sammen med forskningsgruppen er det Martines ansvar at undersøge, om patienter reagerer lige så godt på at drikke væske under en indlæggelse, som, de har, ved at få væske med IV-behandling. Studiet er et lodtrækningsstudie, og resultaterne kan måske være med til at skabe nye og non-invasive behandlingsmetoder til patienter, der har behov for væske under indlæggelse på landets akutmodtagelser.

 

Et godt sted at lande

Martine Mejding Poulsen har tidligere haft et studieforløb sammen med Børne- og Ungeafdelingen ved Esbjerg og Grindsted Sygehuse, men har ikke erfaring med at være tilknyttet Fælles Akutmodtagelsen på Esbjerg Sygehus.

- Det har været en fantastisk oplevelse at blive en del af Fælles Akutmodtagelsen på Esbjerg og Grindsted Sygehus. Alle har taget rigtig godt imod mig, og jeg føler mig meget heldig: at jeg dels får lov til at bo her under specialet, og dels at jeg får lov til at få ansvar under tæt supervision af forskningsgruppen, fortæller Martine.

I den periode, hun bor og arbejder i Esbjerg, er hun flyttet ind hos en af de unge læger på afdelingen. Den nye bofælle har allerede introduceret Martine for flere yngre læger og taget hende med til de aktiviteter, som yngre læger har uden for vagterne på sygehuset. 

- Der er et ungt miljø på Esbjerg og Grindsted Sygehus, hvor der er rum til at lære og have ansvar under god og tæt supervision. Det er vildt godt, og man føler, man bliver taget seriøst. Jeg overvejer faktisk at søge introstilling her på afdelingen – og det ville jeg aldrig have tænkt over, hvis ikke jeg havde fået mulighed for at lære Esbjerg Sygehus bedre at kende.

 

Medicin på SDU

Ligesom med specialet var vejen ind på medicinstudiet heller ikke ligeud for Martine Mejding Poulsen. 

- Jeg vidste faktisk slet ikke, jeg gerne ville være læge. Jeg vidste bare, jeg godt kunne lide at arbejde med naturvidenskab og mennesker. Så derfor shoppede jeg uddannelser, indtil jeg begyndte på kiropraktorstudiet. Derfra kunne jeg søgte kvote 2 på medicinstudiet på SDU i Odense og kom ind derefter, fortæller Martine. 

Og selvom hun er bosat i København faldt valget at studie på SDU i Odense. Det var en afgørende faktor, at modulerne på SDU var bygget op på en anden måde. 

- Vi har ikke hele semestre på SDU med efterfølgende eksamener. I stedet deles modulerne op, så der er en eksamen efter hvert modul. Den måde kan jeg godt lide at arbejde på. Min egen oplevelse af at være på studiet er, at SDU gerne vil have, at de studerende lykkes og bliver dygtige og empatiske læger i fremtiden. Så som studerende føler man sig værdsat og hjulpet på vej, fastslår hun.

APPFWU01V